Rapportage over voedselrechtvaardigheid is een hoeksteen van de berichtgeving van Civil Eats sinds we 15 jaar geleden van start gingen. Het voedselsysteem heeft een onevenredige impact op gekleurde gemeenschappen, variërend van de landarbeiders die moeite hebben om zichzelf te voeden, zelfs als ze de producten van het land oogsten, tot de BIPOC-boeren die vaak zijn uitgesloten van cruciale financiering en andere middelen.
Dit jaar hebben we verder onderzocht hoe mensen in hun gemeenschap werken aan voedselrechtvaardigheid. We vertelden het meeslepende verhaal van het Fee-Fo-Lay Café in Wallace, Louisiana, dat de lokale bewoners ertoe aanzette het stadje te verdedigen tegen industriële ontwikkeling. We hebben gedetailleerd beschreven hoe een wijk in Minneapolis eraan werkt om van een voormalig Superfund-terrein een overdekte stadsboerderij en hub te maken die eigendom is van de gemeenschap. En we brachten u het verhaal van het Ujamaa Farmer Collective, dat historisch achtergestelde boeren in Californië helpt toegang te krijgen tot land door middel van coöperatief eigendom.
Wij geloven dat het van cruciaal belang is om dit soort verhalen en de intersectionaliteit van voedsel onder de aandacht te brengen door het prisma van sociale en economische rechtvaardigheid. We streven ernaar de stem te verheffen van de mensen die ons voedsel produceren, en van degenen die door de productie ervan worden beïnvloed. Dit is onze beste rapportage over voedselrechtvaardigheid dit jaar.
Het smeden van wegen naar landtoegang voor BIPOC-boeren in Georgië
Opkomende instrumenten helpen jonge en beginnende BIPOC-boeren bij het vinden van landbouwgrond en het navigeren door de verwarrende juridische procedure die nodig is om deze te verwerven en te beheren.
Hoe de lange schaduw van racisme bij USDA zwarte boeren in Arkansas – en daarbuiten – beïnvloedt
Cotton Belt-boeren hebben gewacht op een langverwachte schuldverlichting om historische fouten recht te zetten. Maar sommigen zien rechtszaken, wetgeving en administratieve rompslomp als een aanhoudend teken van systemische discriminatie.
Hoe een café in Louisiana de thuisbasis werd voor milieurechtvaardigheid
Het door een zuster gerunde Fee-Fo-Lay Café in Wallace serveert t-cakes en helpt zwarte inwoners te organiseren in de strijd tegen industriële vervuiling en het behoud van hun culturele erfgoed.
Kan de BIPOC Foodways Alliance van Sean Sherman de blanke suprematie tijdens het diner ontmantelen?
Chef-kok Sean Sherman en voedselschrijver Mecca Bos hebben een nieuwe non-profitorganisatie gelanceerd om gekleurde mensen en hun blanke bondgenoten samen te brengen om maaltijden, recepten en verhalen over verzet te delen.
Dit fonds investeert 20 miljoen dollar om zwarte boeren te helpen floreren
Boerenactivisten Karen Washington en Olivia Watkins hebben het Black Farmer Fund opgericht om zwarte boeren, landbouwbedrijven en voedselondernemers in het noordoosten een impuls te geven met hulpmiddelen, training en geld.
Deze gemeenschapstuin helpt landarbeiders zichzelf te voeden. Nu dreigt uitzetting.
De leden van Tierras Milperas in Watsonville, Californië, hebben moeite om de toegang tot hun tuin te behouden. Soortgelijke verhalen doen zich door het hele land voor.